Actueel

 

Op zondag 28 november, aanvang 16.00 uur, zal Collegium Vocale Camerata onder leiding van Gerard Leegwater de Bachcantate “Wachet auf, ruft uns die Stimme” uitvoeren in de Witte Kerk. Het verhaal komt uit Matteüs, waarin Jezus vertelt over tien maagden die met olielampen op weg zijn naar een bruiloftsfeest. Helaas hebben vijf van hen te kort olie meegenomen waardoor het feest aan hun neus voorbij gaat.

De melodie van het koraal dat Bach voor deze cantate als uitgangspunt nam wordt in het eerste deel in lange lijnen door de sopranen tegen een stemmenweefsel van de andere partijen ten gehore gebracht.

Na het recitatief (deel 2), “Er kommt, der Bräutigam kommt”  volgt in het duet (deel 3) Jezus als bruidegom van de ziel, die als een van de slimme bruidsmeisjes verschijnt.

Het accompagnato-recitatief (deel 5) laat Jezus zien als de bruidegom. Een bijzondere harmoniek bereidt het tweede duet voor dat één van de mooiste liefdesduetten is. Tussen het grote ingangskoor en het slotkoraal, waarin de violino piccolo het geestelijk bruidslied glans geeft, staat in het midden een koraalconcert in triobezetting.

De duetten en soli worden uitgevoerd door Laila Neuman (sopraan), David Leegwater (tenor) en Daniel Golossov (bas). Zoals gebruikelijk vormt de cantate  de kern van een compacte liturgie die onder leiding staat van ds. Jan Bruin.


Onlangs heeft de ons welbekende dominee Leon Rasser een (engelstalig) filmpje opgenomen in en om onze kerk. De link er naar toe is: https://www.youtube.com/watch?v=K8nlWpcxgAk

Daarnaast heeft Rodi media een interview gepubliceerd met onze koster Dirk Denekamp over de kerkdiensten in coronatijd. Die link: Corona-proof kerkdiensten in de Protestantse Kerk in Limmen (rodi.nl) Het flimpje staat onder op deze pagina.

 


Corona maatregelen vanaf 25-9-2021

-       Handen desinfecteren in de hal

-       Geen gebruik van garderobe

-       Looproute één richting met uitgang aan kerkhofzijde

-       Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

-       Liefst geen gebruik van toilet, anders reinigen na gebruik

-       Geef elkaar de ruimte!

 

  • Voor, tijdens en na de dienst: extra ventilatie
  • Gebruik van neergezette stoelen
  • Begeleiden van bezoekers naar de uitgang om opstopping bij de collectebussen/uitgang te voorkomen
  • Na afloop reinigen van stoelen, tafels en andere aangeraakte materialen met desinfectiespray. Reinigen van alle handcontact punten; deurklinken, lichtknoppen, gebruikte trapleuningen en toilet(ten)

 


Per 1 november 2018 verandert het bankrekeningnummer van uw diaconie. F. van Lanschotbankiers stopt de activiteiten voor onze huisbank, de SKG. Deze worden door de Rabobank overgenomen met als gevolg dat het rekeningnummer wijzigt in: NL66RABO0373738218. Zou eenieder die de diaconie een warm hart toedraagt en ons, al is het maar af en toe, een gift toebedeelt, dit in de contactenlijst willen aanpassen?Op 15 oktober 2017 heeft ds. van der Wind zijn werkzaamheden overgedragen aan ds. Kooiman en Ruitenbeek. Op verzoek van ds. van der Wind traden tijdens de dienst een aantal mensen naar voren die voor hem een bijzondere herinnering hebben gehad in de voorgaande periode.

Klik hier voor het filmpje waarin Wilma Ploegaert het lied "Suzanne" zingt van Leonard Cohen,

en hier voor de link naar de Ierse zegen, met wederom Wilma, beide begeleid door Peter Rijs.

 


Via deze link kunt u het mooie geluid van onze kerkklok horen en het resultaat van het noeste werk van onze koster ook zien.

 


 

Op het grasveld achter "Ons Huis" is door de buurt een prieel geplaatst. Deze mag ook voor huwelijksvoltrekkingen gebruikt worden, zoals u hieronder ziet.

 


 

 

 

 

Van oud:

Naar nieuw:

Vanaf 5 januari 2014 gebruiken wij het (nieuwe) liedboek in de diensten!