Actueel

 


Cantatedienst in de Witte Kerk te Heiloo.

Collegium Vocale Camerata onder leiding van Gerard Leegwater zal op zondag 19 januari,

om 16.00 uur de cantate “Ich steh mit einem Fuß im Grabe” BWV 156 uitvoeren.

De titel van de cantate doet het ergste vermoeden, maar dat valt mee: in beide gevallen die in het tekstgedeelte behandeld worden, wordt de persoon in kwestie door Jezus genezen.

Bach componeerde de cantate voor de 3e zondag na Epifanie op tekst van Picander (Christan Friedrich Henrici).

Zijn tekst is met slechts twee aria's en twee recitatieven opvallend kort. Bach laat de tekst voorafgaan door een sinfonia, waarin de hobo concerterend is en de strijkers en basso continuo de begeleiding vormen. In de tenor-aria, begeleid door de strijkers horen we het door de sopraan gezongen koraal “Machs mit mir, Gott, nach deiner Güt”. Er volgt een bas-recitatief waarna de tweede aria begint als trio door hobo, viool en basso continuo en wordt tot een kwartet uitgebreid met het inzetten van de alt-solist. Na een tweede bas-recitatief komt het slot met het koraal “Herr, wie du willt, so schicks mit mir”.


Per 1 november 2018 verandert het bankrekeningnummer van uw diaconie. F. van Lanschotbankiers stopt de activiteiten voor onze huisbank, de SKG. Deze worden door de Rabobank overgenomen met als gevolg dat het rekeningnummer wijzigt in: NL66RABO0373738218. Zou eenieder die de diaconie een warm hart toedraagt en ons, al is het maar af en toe, een gift toebedeelt, dit in de contactenlijst willen aanpassen?Op 15 oktober 2017 heeft ds. van der Wind zijn werkzaamheden overgedragen aan ds. Kooiman en Ruitenbeek. Op verzoek van ds. van der Wind traden tijdens de dienst een aantal mensen naar voren die voor hem een bijzondere herinnering hebben gehad in de voorgaande periode.

Klik hier voor het filmpje waarin Wilma Ploegaert het lied "Suzanne" zingt van Leonard Cohen,

en hier voor de link naar de Ierse zegen, met wederom Wilma, beide begeleid door Peter Rijs.

 


Via deze link kunt u het mooie geluid van onze kerkklok horen en het resultaat van het noeste werk van onze koster ook zien.

 


 

Op het grasveld achter "Ons Huis" is door de buurt een prieel geplaatst. Deze mag ook voor huwelijksvoltrekkingen gebruikt worden, zoals u hieronder ziet.

 


 

 

 

 

Van oud:

Naar nieuw:

Vanaf 5 januari 2014 gebruiken wij het (nieuwe) liedboek in de diensten!